Remek hangulatban valósult meg az "Ez csak természetes" Családi nap

Feltöltve: 2022-06-27

Az „Ez csak természetes” Családi nap megszervezésével szerettük volna megmozgatni a térség lakóit (Hét Patak Gyöngye Natúrpark településein élők, Hét Patak Gyöngye Natúrpark önkormányzatai, Észak-Hegyháti Mikrotérségi Unió településein élők), megmutatni számukra és a rendezvényre érkező vendégek, turisták számára a Hét Patak Gyöngye Natúrpark és Alsómocsolád település értékeit. Célunk volt továbbá a szemléletformálás, a résztvevők érzékenyítése, környezettudatos gondolkozásuk erősítése, valamint a natúrparkok, a Magyar Natúrpark Szövetség és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Zrt. tevékenységének népszerűsítése.

Kitelepült rendezvényünkre a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár, ami Zöld Könyvtárként küldetésének tekinti a zöld szemléletet és a humánökológia szempontjait a mindennapi működése során érvényre juttatni, társadalmi szerepvállalását ilyen irányba bővíteni. A Humusz Szövetség és az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány célja olyan hulladékszegény, környezettudatos megoldások, életmódbeli minták bemutatása, amelyek bárki számára vállalhatók, nem igényelnek nagy beruházást, csak a megfelelő gondolkodást (pl. komposztálás, környezettudatos fogyasztás, Zero Waste megoldások).

Az Aktív Magyarország standjánál a pihenés mellett arra is lehetőség nyílt, hogy kiadványokon keresztül megismerjék az érdeklődők Magyarország értékeit, túraútvonalait, az aktív kikapcsolódás lehetőségeit. E mellett a helyszínen tölthető kvíz helyes válaszadói meglepetés ajándékkal térhettek haza.

A rendezvény keretében megjelenési és árusítási lehetőséget biztosítottunk a térség kézműveseinek, termelőinek; Pap Csilla, Maisch Patrícia, Kovács Pálné és Zolnainé P. Gabriella tárgyalkotó, valamint a Gáti Papa Desztillált Szeszes Italt Gyártó Szociális Szövetkezet portékáit ismerhették, vásárolhatták, kóstolhatták meg az érdeklődők.

Az „Ez csak természetes” Családi nap kínálatát színesítendő, kulturális programokkal is készültünk; fellépett a Bolhazsák gyermekzenekar, a Mágocsi Nyugdíjas Kórus, Raffael Blanka és István, Reece Lippy gitárművész, valamint a Dan család.

Rendezvényünk programjainak összeállítása során arra törekedtünk, hogy minden korosztály megtalálja a számára legkedvesebb, legérdekesebb elfoglaltságot.

A rendezvény a Magyar Natúrpark Szövetség és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Ügynökség támogatásával valósult meg.

 

Néhány fotó a rendezvényről:

 

 

 Legfrissebb híreink