Turisztikai látványosságok a Hét Patak Gyöngye Natúrpark területén

Hét Patak Gyöngye Natúrpark Egyesület - Turisztikai látványosságok a Hét Patak Gyöngye Natúrpark területén – címmel a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-61-2/2-21 kódszámú, Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület - Helyi-térségi szintű öko-, gasztroturisztikai fejlesztések című felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be, mely 6.585.280 Ft támogatásban részesült.

Támogatói okirat  

 

A pályázat tartalma

A pályázat  célja, hogy a Hét Patak Gyöngye Natúrpark területéhez tartozó 3 településen -Alsómocsoládon, Kárászon és Kisvaszaron - elhelyezésre kerüljön egy-egy, az adott település történetéhez illeszkedő szimbolikus műalkotás.

 Alsómocsoládon egy pirogránitból készülő, sárkány mely Alsómocsolád (Mocsoládia) Meséjében is szerepel.

Megvalósítási helyszín: Alsómocsolád, Kossuth u.136., 225 hrsz.

Megvalósítás határideje: 2023. március 31.

Kivitelező: Varga Gábor szobrászművész

 

Sárkány átadása

2023. április 29. Alsómocsolád, Családi nap

 

  Kisvaszaron egy zártszelvény tartószerkezeti vázra akác lécekből épített, 2 méter magas szarvast ábrázoló szobor

Megvalósítási helyszín: Kisvaszar, 177 hrsz.

Megvalósítás határideje: 2023. július 31.

Kivitelező: Baráth Gábor szobrászművész

 


 Kárászon egy négyszögletes formájú, óriás méretű, lábakon álló madárodú-madárház imitáció kerül kihelyezésre. Hátulról bele lehet menni, mint egy játszótéri elembe. Lesz benne egy lépcső, és a röpnyíláson ki lehet belőle nézni. 2 méter magas. Valamint egy kézi faragású, fa alapanyagú, 2 személyes madárpad, bagoly faragásokkal díszítve. Tájékoztatásként pedig egy míves kültéri tábla szemlélteti a látogatókkal a fészekodúgyárat, ugyanis Kárászon volt az első madárodú gyár az országban.

Megvalósítási helyszín: Kárász, 51 hrsz.

Megvalósítás határideje2022. december 15. 

Kivitelező: Kár-Ász Kézműves Szociális Szövetkezet

Madárodú átadása

2022.december 9. Kárász, Centrál-parkA fentieket kiegészíti egy 1500 példányban készülő 24 oldalas turisztikai kiadvány, mely tartalmazza a Hét Patak Gyöngye Natúrpark valamennyi településén kínált programlehetőségeket, szálláshelyeket, étkezési lehetőségeket és egyéb turisztikai attrakciókat. A kiadvány a Hét Patak Gyöngye Natúrpark mind a 8 településén a látogatók tájékozódását segíti elő.